« Tillbaka

Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings

#Lidlsmästare

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

75 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Ramen med kokosdoftande kycklingdumplings
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 75 Min.

Gör så här

Buljongen

1. Koka upp vattnet och buljongen.

2. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

3. Tillsätt soja, sesamolja, jordnötsolja, miso, lime, chili, ingefära och sesamfröna till buljongen.

4. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Stäng av plattan, ta bort chilin och låt buljongen stå medan du förbereder dumplings. När det är dags att använda buljongen lyfter du bort ingefäran.

Dumplings, 35-40 st

1. Blanda det heta vattnet med mjölet. Knåda degen tills den är smidig och blank. Kavla ut den tunt och gör 35 rundlar med hjälp av ett glas. Kavla varje rundel riktigt tunn.

2. Gör fyllningen genom att först mixa ingefära, purjolök, vitlök, kokosmjölk och lime med en mixerstav. Lägg sedan i kycklingen och mixa till en jämn smet. Salta och peppra. Klicka 1 tsk fyllning på varje degrundel, vik ihop och nyp kanterna.

3. Stek ca 15 dumplings i taget i 1 minut i 1 msk cocosolja. Häll över 1-2 dl buljong och låt vätskan koka bort. Lägg på ett fat.

Tillbehör

1. Koka nudlarna enligt förpackningen.

2. Skär Pak chou i 1 cm tjocka strimlor. Strimla purjolöken. Dela äggen. 

3. Lägg dumplings i den varma buljongen och koka upp igen. Lägg nudlar i botten på fyra skålar och lägg i några strimlor Pak chou. Fördela 4-5 dumplings och några skopor buljong i skålarna. Dekorera med purjolök, ägghalvor, hackade jordnötter, sesamfrön och chili.

Recept av: @inthecorners - vinnare av #lidlsmästare vecka 5