« Tillbaka

Ramen med tofu

Vegetariskt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

30 Min.
(3)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
3 Omdömen
Ramen med tofu
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Ramen är en japansk buljongsoppa som du kan fylla med nudlar, grönsaker, tofu eller annat protein. Toppa med ägghalva, chili, rostad lök. För att få en spännande asiatisk touch lägg i en pak choy. Det är en enkel och elegant grönsak vars smak påminner om mangold, lite besk och krispig.

Gör så här:

1. Fräs ingefära, vitlök och chili snabbt i olja, tillsätt vatten, buljongtärningar, vinäger, honung och soja, koka ca 10 minuter.

2. Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

3. Blanda Maizena med salt och chiliflakes, dela tofun i bitar och vänd runt. Fritera gyllene.

4. Lägg ner delade pak choy ett par minuter i buljongen.

5. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med krispig tofu, ägghalvor, pak choy och övriga grönsaker. Pressa över lite lime.