« Tillbaka

Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(1)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
1 Omdömen
Rostad rödbetssallad med rostade hasselnötter och västerbottenkräm
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 - 60 Min.

Gör så här:

1. Blanda rödbetsbitar med vitlök och rödlöksklyftor med olja på en plåt, krydda med salt och peppar.

2. Sätt in i ugn på 225°C i 25-30 minuter, rödbetorna ska ha lite tuggmotstånd.

3. Kyl ner och servera med västerbottenkräm, silverlök, grönkål och hasselnötter.

Västerbottenkräm

Slå den smälta osten i en mixer tillsammans med Philadelphiaost och majonnäs, mixa slät och smaka eventuellt av med lite salt.

Syltad silverlök

1. Skiva löken i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i en bunke.

2. Koka upp ättika, socker och vatten, ta av från värmen och slå på lökskivor.

3. Lägg på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.