« Tillbaka

Saftig saffrans- och mandelkaka med glasyr

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

75 Min.
(11)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
11 Omdömen
Saftig saffrans- och mandelkaka med glasyr
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 45 - 75 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa äggen och strösockret luftigt.

3. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den.

4. Smält smöret och blanda det med saffran och mjölk.

5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

6. Smöra och bröda en kakform, cirka 26 cm i diameter.

7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

8. Prova med en sticka, när den är torr är kakan färdig.

Enkel glasyr

1. Rör ihop florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn trögflytande röra.

2. Ringla, spritsa eller bred glasyren över kakan.

3. Låt glasyren stelna i 20 minuter.

Servering

Servera saffranskakan med lättvispad grädde.