« Tillbaka

Shakshuka med ägg, koriander och fetaost

Snabbt & Enkelt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(9)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
9 Omdömen
Shakshuka med ägg, koriander och fetaost
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna några minuter.

2. Skölj och tärna tomaterna i större bitar. Tillsätt i lökblandningen ihop med krossade tomater, kryddor, salt och vatten. Låt sjuda ca 15 min.

3. Gör fyra gropar i shakshukan. Knäck ned äggen försiktigt i groparna så att gulan inte går sönder. Låt koka några minuter tills äggen är klara.

4. Toppa med fetaost och koriander. Servera gärna med varma pitabröd.