« Tillbaka

Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé

Pasta

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(4)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
4 Omdömen
Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 30 Min.
Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

Pesto

  1. Mixa olja/vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna slätt.
  2. Rosta solroskärnorna i torr och varmt stekpanna
  3. Låt svalna och grovhacka hälften av solroskärnorna. 
  4. Finhacka resten av tomaterna blanda med parmesan, solrosfröna (hela och hackade) och smaksätt med citronsaft, salt och peppar

Pasta

Koka enligt anvisningarna på paketet

Fläskfilé

  1. Ta fram den från kylen ca 30 minuter före stekning
  2. Skiva filen i  ½ skivor salt och peppar
  3. Stekt skivorna hastigt i smör och olja ca 30 sek på varje sida.

Servering

Blanda den varma pastan med peston och lägga skivorna på toppen. Garnera med lite basilika.

Recept av: David Enmark