« Tillbaka

Swedish burger med äppeldressing och lökringar

Lunch

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(4)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
4 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 Min.

Gör så här:

1. Skala och dela löken till dressingen i 4 klyftor och grilla/rök dem under lock i ca 25 min på grillen.

2. Hacka äpplena i mindre bitar. Stek äppelbitarna i lite olja tillsammans med råsocker tills de blivit bruna och karamelliserade. Låt svalna. Mixa sedan allt med majonnäs och smaka av med salt samt peppar.

3. Börja med lökringarna genom att blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa i vatten och rör sist i lätt vispad äggvita.

4. Skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor och sära på dem, doppa i smeten och fritera på  medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna på lite papper.

TIPS! Lökringarna går att göra dagen innan, låt dem bara stå torrt på papper.

Servering:

Grilla hamburgarna på hög temperatur i 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten på burgarna när du vänt en gång så osten börjar smälta.

Värm lökringarna och bröden på 110°C i några minuter i ugnen. Montera ihop hamburgaren med dressing, tomat och sallad. Tryck en grillpinne genom allt och trä på lökringarna.