« Tillbaka

Syrad vitkål

Snabbt & Enkelt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(8)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
8 Omdömen
Syrad vitkål
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Riv vitkålen fint och lägg i en skål. Blanda med 1 tsk salt. 

2. Pressa och stöt kålen så att vätskan pressas ur kålen. Lägg ner kål och vätska i en väl rengjord burk. Om vätskan täcker kålen är det bra, koka annars upp en saltlag i form av 2 dl vatten och 1 ½ tsk salt och täck kålen med den.

3. Låt stå mörkt i rumstemperatur ca 1 vecka. Om lukten är frisk och syrlig har jäsningen kommit igång. Ställ burkarna i kylen i ca 4–6 veckor, då utvecklas smakerna.

4. Kålen klarar sig flera månader i kylen. Servera gärna till grytor, mackor och soppor.