« Tillbaka

Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

Jul

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(4)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
4 Omdömen
Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 480 Min.
Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Koka upp välsaltat vatten, lägg i auberginebitar och sjud i 2-3 minuter.

2. Sila av vatten och låt svalna på en bricka.

3. Lägg aubergine, rödlök, dill, krossade tomater och ketchup i en bunke.

4. Blanda i en annan bunke vitvinsvinäger med olja, socker, vatten och sherry. Rör tills sockret smält.

5. Krossa kryddpeppar och svartpeppar i en mortel till en grov blandning.

6. Varva aubergineblandningen med vinägerlagen i en burk tillsammans med den krossad peppar.

7. Avsluta gärna med ett lager hackad rödlök och några dillkvistar, ställ i kylen för att marinera i ett dygn.