« Tillbaka

Torsk med ljumna rödbetor och gurksallad

Fisk & Skaldjur

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

50 Min.
(2)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
2 Omdömen
Torsk med ljumna rödbetor och gurksallad
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 50 Min.

Gör så här:

1. Rör ut 1 dl salt i 1 l kallt vatten. Rimma torsken i 4 minuter.

2. Koka rödbetorna i rikligt med vatten. Sätt ugnen på 80 °C och baka torsken till 44 °C innertemperatur.

4. Tärna gurkan. Skär rödlöken i fina ringar och häll över rödvinsvinäger, socker och en nypa salt. Sätt under press ca 20 minuter. Krama ur rödlöken och vänd upp med gurkan, ringla lite olivolja över och toppa med hackad persilja.

5. Skala de kokta rödbetorna och skär i klyftor. Dressa dem med balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.

6. Servera torsken med de ljumma rödbetorna, gurksalladen och citron.