« Tillbaka

Ugnsbakad citrontorsk med couscoussallad

Fisk & Skaldjur

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

30 Min.
(13)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
13 Omdömen
Ugnsbakad citrontorsk med couscoussallad
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 30 Min.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Skölj citronen och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.

3. Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla den runt om med olja. Lägg citronen och vitlöken på och runt om fisken. Salta. Tillaga i ugnen 20–25 minuter eller tills fisken är genomstekt.

4. Under tiden förbereder du salladen: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Skiva gurkan tunt på längden med en potatisskalare eller en mandolin. Skiva vitkålen tunt och krama mjuk med 1 tsk olivolja och 1 krm salt.

6. Blanda couscous, gurka, vitkål och persilja med 1 msk olivolja. Smaka av med 1 krm salt och 2 krm svartpeppar.

7. Toppa fisken med hackad koriander och servera med salladen och limeklyftor.