« Tillbaka

Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde

Soppa

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(15)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
15 Omdömen
Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

Jordärtskocka

Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Tvätta skockorna noga. Rulla i lite olivolja och salt. Lägg i en ugnsform och baka tills det är lite motstånd kvar i mitten (ca 25 minuter). Känn med en sticka eller kniv.

Pumpasoppa

Skala, kärna ur och dela pumpan i små bitar. Stek gyllenbruna i kastrull med hackad lök och vitlök. Tillsätt vin och vatten så att grönsakerna täcks. Koka i 10–15 minuter. Mixa slätt, koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

Krutonger

Bryt brödet i mindre bitar och stek i lite smör tills de fått färg.

Halloumi

Skiva halloumin och stek ett par minuter på varje sida.

Servering

Lägg upp jordärtskocka och halloumi. Toppa med finhackad gräslök, krutonger och lättvispad grädde. Servera soppan i en kanna vid sidan av.