« Tillbaka

Ugnsbakad puckellax med senapsstuvade rotfrukter

Fisk & Skaldjur

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

60 Min.
(2)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
2 Omdömen
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Tillagningstid: 60 Min.

Gör så här:

1. Skala rotfrukterna och skär dem i jämnstora stavar.

2. Koka upp saltat vatten och låt dem sjuda till önskat tugg­motstånd.

3. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt puckellaxen ligga i rimlagen i 5 minuter.

4. Sätt ugnen på 80 °C och baka laxen upp till 42 °C innertemperatur i en ugnsfast form.

5. Häll grädde och crème fraîche, skuren purjolök och timjan i en kastrull och låt koka ner på svag värme tills 2/3 återstår. Sila av och tillsätt senap, honung samt salt och peppar. Lägg i de kokta rotfrukterna och rör om.

6. Servera till den ugnsbakade laxen.

Förslag på sallad vid sidan om:

  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Isbergssallad (eller annan grönsallad)