« Tillbaka

Vegetarisk "julskinka" på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis

Vegetariskt

Omdöme Spara

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

90 Min.
(2)
Tidsåtgång
Svårighetsgrad
2 Omdömen
”Julskinka” på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis
Skriv ut Föreslå

Receptet har sparats som favorit.

Receptet har redan sparats som favorit.

Du måste acceptera cookies för att kunna lägga till favoriter.

Instruktioner

Förberedelsetid: 480 Min.
Tillagningstid: 90 Min.

Gör så här:

1. Skrubba sellerin under kallt vatten med rotfruktsborste så eventuell sand försvinner.

2. Lägg selleri i kastrull med miso, soja och salt, fyll på med vatten så det täcker sellerin.

3. Lägg på lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 timme.

4. Ta av från värmen och låt sellerin ligga kvar i spad och svalna, ställ sedan i kyl över natten.

5. Lyft ur sellerin ur spadet och låt rinna av, torka eventuellt med servett.

6. Pudra potatismjöl på sellerin och lägg i ugnsfast form.

7. Vispa ihop senap, honung och äggula, pensla på sellerin och avsluta med ströbröd.

8. Sätt in i ugn på 225°C i 10-15 minuter, så ströbröd och griljering får fin färg.

9. Ta ut sellerin och låt svalna, skiva sedan tunt till servering.