3 snabba sommarsallader

3 snabba sommarsallader image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
  • Bas till samtliga sallader:

    • 300   g pasta
  • Topping 1:

    • 100   g pesto
    • 200   g körsbärstomater
    • 400   g vattenmelon
    • 200   g fetaost
    • 1   dl mynta färsk
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Topping 2:

    • 2   st zucchini
    • 65   g spenat
    • 400   g tofu färdigmarinerad
    • 1   st citron
    •   olivolja
    •   salt
  • Topping 3:

    • 4   st nektariner
    • 2   mozzarella (à 125 g)
    • 200   g prosciutto
    • 2   dl basilika
    •   olivolja
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Topping 1:

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med peston.

    2. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skär vattenmelonen i kuber.

    3. Blanda pastan med tomater och vattenmelon. Smula över fetaost och toppa med mynta. Smaka av med salt och peppar.

    Topping 2:

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. Skär zucchinin i tunna skivor och grilla eller stek i 2 msk olja tills den får färg.

    3. Skär tofun i kuber och stek tills den får färg.

    4. Skölj spenaten. Tvätta och finriv skalet av citronen. Blanda spenat, citron och 2 msk olja med pastan.

    5. Toppa med tofu och zucchini och smaka av med salt och peppar

    Topping 3:

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skär nektarinerna i bitar. Lägg i en form med 2 msk olja och ½ tsk salt. Rosta i ugnen ca 25 min.

    2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

    3. Toppa pastan med nektariner, mozzarella, prosciutto och basilika. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt och peppar.