Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Äppelpaj med vispgrädde och kolasås

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 - 4 st st äpplen äpple
100 g g smör smör
2 dl dl socker socker
1 dl dl vetemjöl vetemjöl
1 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
2 krm krm salt salt
2 dl dl grädde grädde
1 dl dl kolasås kolasås
havssalt havssalt

Äppelpaj med vispgrädde och kolasås

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(9)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skär äpplena i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull på spisen.

3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och blanda till en smulig massa.

4. Lägg ett pajlager i botten på en avlång form. Toppa med äpplen. Lägg sedan ett lager till med pajdeg över äpplena. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

5. Vispa grädden.

6. Servera pajen ljummen med vispad grädde och kolasås. Strö gärna över lite flingsalt.