
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 l l | kycklingbuljong kycklingbuljong | |
400 g g | gröna ärtor
gröna ärtor (frysta) | |
2 | schalottenlökar schalottenlök | |
2 msk msk | smör smör | |
1,5 dl dl | grädde grädde | |
salt salt | ||
vitpeppar vitpeppar | ||
vitvinsvinäger vitvinsvinäger | ||
200 g g | kallrökt lax kallrökt lax | |
100 g g | färskost färskost | |
dill
dill (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listÄrtsoppa
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Förberedelse:
- Hacka schalottenlökarna fint och tina ärtorna om de är frysta. Hacka även färsk dill för garnering.
Tillagning av grön ärtsoppa:
- Fräs de hackade schalottenlökarna i smöret i en gryta på medelvärme tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt de tinade ärtorna och kycklingbuljongen. Låt det koka upp och sedan sänka värmen till en simmig nivå. Låt det sjuda i några minuter tills ärtorna är mjuka. Använd en stavmixer för att mixa soppan till en slät konsistens. Tillsätt grädden och rör om. Krydda med salt ochvitpeppar och smaka av med vitvinsvinäger. Blanda väl och håll soppan varm.
Tillagning av laxkräm:
- Finhacka hälften av den kallrökta laxen och mixa den med färskosten med en mixer.
Servering:
- Häll upp den varma ärtsoppan i skålar. Lägg en klick av laxkrämen i mitten av varje skål. Strimla eller skär halvan av den kallrökta laxen och placera några bitar på toppen av laxkrämen i varje skål. Strö över hackad färsk dill som garnering. Servera den gröna ärtsoppan med laxkräm och den kallrökta laxen varm.