Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Allt i ett-pytt med falukorv

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

0,5 falukorvar falukorv
(ring)
3 st st morötter morot
3 st st potatisar potatis
2 st st rödlökar rödlök
4 st st vitlök vitlök
(klyftor)
4 st st ägg ägg
rapsolja rapsolja
salt salt
timjan timjan
(färsk)

Allt i ett-pytt med falukorv

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(15)

Gör så här:

1. Skär grova tärningar av morot, potatis, lök och falukorv.

2. Koka morötterna och potatisen i ca 15 min så att dom är mjuka men ändå lite tuggmotstånd.

3. Häll av vattnet och ner med rotsakerna i en stekpanna med upphettad olja och pressa ner 2 klyftor vitlök. Tillsätt sedan korv och lök. Salta och peppra efter smak. Stek tills det fått lite färg.

4. Sänk värmen och gör 4 kupor som du knäcker varsitt ägg i, lägg på ett lock och låt stå tills äggvitan är fast. Bränn av med en gasbrännare på vitan för att påskynda tillagningen så blir gulan mer rinnande.

5. Skiva 2 vitlöksklyftor och fritera i lite olja i stekpanna, låt rinna av på papper.

Garnera med färsk timjan och friterad vitlök och njut!

Recept av: helenrubindal -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 2