
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
0,5 | falukorvar
falukorv (ring) | ||
3 st st | morötter morot | ||
3 st st | potatisar potatis | ||
2 st st | rödlökar rödlök | ||
4 st st | vitlök
vitlök (klyftor) | ||
4 st st | ägg ägg | ||
rapsolja rapsolja | |||
salt salt | |||
timjan
timjan (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAllt i ett-pytt med falukorv
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär grova tärningar av morot, potatis, lök och falukorv.
2. Koka morötterna och potatisen i ca 15 min så att dom är mjuka men ändå lite tuggmotstånd.
3. Häll av vattnet och ner med rotsakerna i en stekpanna med upphettad olja och pressa ner 2 klyftor vitlök. Tillsätt sedan korv och lök. Salta och peppra efter smak. Stek tills det fått lite färg.
4. Sänk värmen och gör 4 kupor som du knäcker varsitt ägg i, lägg på ett lock och låt stå tills äggvitan är fast. Bränn av med en gasbrännare på vitan för att påskynda tillagningen så blir gulan mer rinnande.
5. Skiva 2 vitlöksklyftor och fritera i lite olja i stekpanna, låt rinna av på papper.
Garnera med färsk timjan och friterad vitlök och njut!
Recept av: helenrubindal -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 2