Allt i ett-pytt med falukorv

Allt i ett-pytt med falukorv image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 0,5   falukorv ring
    • 3   st morötter
    • 3   st potatisar
    • 2   st rödlökar
    • 4   st vitlök klyftor
    • 4   st ägg
    •   rapsolja
    •   salt
    •   timjan färsk

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skär grova tärningar av morot, potatis, lök och falukorv.

    2. Koka morötterna och potatisen i ca 15 min så att dom är mjuka men ändå lite tuggmotstånd.

    3. Häll av vattnet och ner med rotsakerna i en stekpanna med upphettad olja och pressa ner 2 klyftor vitlök. Tillsätt sedan korv och lök. Salta och peppra efter smak. Stek tills det fått lite färg.

    4. Sänk värmen och gör 4 kupor som du knäcker varsitt ägg i, lägg på ett lock och låt stå tills äggvitan är fast. Bränn av med en gasbrännare på vitan för att påskynda tillagningen så blir gulan mer rinnande.

    5. Skiva 2 vitlöksklyftor och fritera i lite olja i stekpanna, låt rinna av på papper.

    Garnera med färsk timjan och friterad vitlök och njut!

    Recept av: helenrubindal -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 2