Anchokryddade grillskivor med bönsallad, picklad lök och bakad potatis

Anchokryddade grillskivor med bönsallad, picklad lök och bakad potatis image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:40 h

Ingredienser

4 personer
  • Glödbakad potatis

    • 16   st potatisar medelstora
    • 1   msk salt
    • 1   dl olja
  • Grillskivor

    • 700   g fläskkarré Anchokryddade grillskivor
  • Bönsallad

    • 500   g gröna bönor t.ex. haricots verts
    • 2   st gula lökar
  • Senapsvinägrett

    • 3   msk senap
    • 3   msk dijonsenap
    • 1   dl rapsolja
    • 0,5   dl honung
    •   vitvinsvinäger

Förberedelse

    Gör såhär:

    1. Spareribs: Grilla köttet i 3-4 min. på varje sida.

    2. Bönsallad: Skiva löken tunt och marinera i 123-lag i minst en halvtimme. Koka bönorna i 1 min. i rikligt saltat vatten. Kyl sedan i isvatten. Häll av vattnet och blanda bönorna med löken och vinägretten nedan.

    3. Senapsvinägrett: Vispa ner oljan i senapen och tillsätt vinägern under kraftig vispning. Smaka av med honung och eventuellt mer vinäger.

    4. Glödbakad potatis: Blanda potatis, olja och salt. Slå in varje potatis i aluminiumfolie och lägg intill grillglöden i ca 40 min. Vänd på dem efter halva tiden. Testa med en kniv om de är klara - om det går lätt att sticka igenom är potatisarna färdiga att serveras.