Anchokryddade grillskivor med bönsallad, picklad lök och bakad potatis
Ingredienser
4
personer
-
Glödbakad potatis
- 16 st potatisar medelstora
- 1 msk salt
- 1 dl olja
-
Grillskivor
- 700 g fläskkarré Anchokryddade grillskivor
-
Bönsallad
- 500 g gröna bönor t.ex. haricots verts
- 2 st gula lökar
-
Senapsvinägrett
- 3 msk senap
- 3 msk dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl honung
- vitvinsvinäger
Förberedelse
1. Spareribs: Grilla köttet i 3-4 min. på varje sida.
2. Bönsallad: Skiva löken tunt och marinera i 123-lag i minst en halvtimme. Koka bönorna i 1 min. i rikligt saltat vatten. Kyl sedan i isvatten. Häll av vattnet och blanda bönorna med löken och vinägretten nedan.
3. Senapsvinägrett: Vispa ner oljan i senapen och tillsätt vinägern under kraftig vispning. Smaka av med honung och eventuellt mer vinäger.
4. Glödbakad potatis: Blanda potatis, olja och salt. Slå in varje potatis i aluminiumfolie och lägg intill grillglöden i ca 40 min. Vänd på dem efter halva tiden. Testa med en kniv om de är klara - om det går lätt att sticka igenom är potatisarna färdiga att serveras.