Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ankbröst med rotselleri & apelsin

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st ankbröst ankbröst
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Rotsellerikräm

400 g g rotselleri rotselleri
(skalad och tärnad)
2 dl dl grädde grädde

Stekt kål

200 g g grönkål grönkål
(repad och skuren i mindre bitar)
1 rödlökar rödlök
(klyftad)
1 msk msk smör smör

Apelsinsås

2 msk msk farinsocker farinsocker
1 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
2 st st apelsiner apelsin
(saft och rivet skal)
2 dl dl kycklingbuljong kycklingbuljong
25 g g smör smör
svartpeppar svartpeppar

Tillbehör

1 dl dl rostade hasselnötter rostade hasselnötter

Ankbröst med rotselleri & apelsin

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(57)

Gör så här:

1. Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbröstet, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125° ugn tills innertemperatur 54°. Låt vila ca 5 minuter. Skiva ankan i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Apelsinsås: Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills 1/3 återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar.

3. Stek kål och lök snabbt i panna och servera till ankan.

4. Vid servering lägg lite selleripuré i botten, toppa med kål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.