
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | ankbröst ankbröst | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Rotsellerikräm
400 g g | rotselleri
rotselleri (skalad och tärnad) | |
2 dl dl | grädde grädde |
Stekt kål
200 g g | grönkål
grönkål (repad och skuren i mindre bitar) | |
1 | rödlökar
rödlök (klyftad) | |
1 msk msk | smör smör |
Apelsinsås
2 msk msk | farinsocker farinsocker | |
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | |
2 st st | apelsiner
apelsin (saft och rivet skal) | |
2 dl dl | kycklingbuljong kycklingbuljong | |
25 g g | smör smör | |
svartpeppar svartpeppar |
Tillbehör
1 dl dl | rostade hasselnötter rostade hasselnötter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAnkbröst med rotselleri & apelsin
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbröstet, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125° ugn tills innertemperatur 54°. Låt vila ca 5 minuter. Skiva ankan i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Apelsinsås: Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills 1/3 återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar.
3. Stek kål och lök snabbt i panna och servera till ankan.
4. Vid servering lägg lite selleripuré i botten, toppa med kål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.