
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | kyckling kyckling | |
2 - 3 st st | apelsiner apelsin | |
1 st st | pak choi pak choi | |
4 st st | vitlök vitlök | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
1 askar ask | physalis physalis | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
1,5 tsk tsk | salt salt | |
0,5 tsk tsk | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listApelsinkyckling i lergryta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hela grytan ska vara täckt av vatten (även locket).
2. Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt: Ansa fänkål och pak choi. Skala vitlök och lök. Skär fänkålen och löken i stora klyftor.
3. Blanda ihop rapsolja, salt och peppar. Massera kycklingen med oljeblandningen.
4. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i stora klyftor. Skala physalisbären.
5. När lergrytan har stått i blöt i 15 minuter, ta bort grytan ur vattnet. Sätt fänkåls- och lökklyftorna på botten av grytan. Tillägg hela vitlöksklyftor och pak choi. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan. Sätt resten av apelsinklyftorna samt physalisbären runt omkring kycklingen.
6. Sätt locket på och ställ grytan i en kall ugn, i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kycklingen tillagas i 90 minuter. Kontrollera efter 90 minuter att kycklingen säkert är genomstekt.
7. Servera genast tillsammans med t.ex. ris eller couscous.
Recept av: jattasvan -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 9