Apelsinkyckling i lergryta

Apelsinkyckling i lergryta image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   st kyckling
    • 2   - 3   st apelsiner
    • 1   st pak choi
    • 4   st vitlök
    • 1   st gul lök
    • 1   ask physalis
    • 2   msk rapsolja
    • 1,5   tsk salt
    • 0,5   tsk svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hela grytan ska vara täckt av vatten (även locket).

    2. Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt: Ansa fänkål och pak choi. Skala vitlök och lök. Skär fänkålen och löken i stora klyftor.

    3. Blanda ihop rapsolja, salt och peppar. Massera kycklingen med oljeblandningen.

    4. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i stora klyftor. Skala physalisbären.

    5. När lergrytan har stått i blöt i 15 minuter, ta bort grytan ur vattnet. Sätt fänkåls- och lökklyftorna på botten av grytan. Tillägg hela vitlöksklyftor och pak choi. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan. Sätt resten av apelsinklyftorna samt physalisbären runt omkring kycklingen.

    6. Sätt locket på och ställ grytan i en kall ugn, i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kycklingen tillagas i 90 minuter. Kontrollera efter 90 minuter att kycklingen säkert är genomstekt.

    7. Servera genast tillsammans med t.ex. ris eller couscous.

    Recept av: jattasvan -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 9