Högsta kvalitet till bästa pris
Apelsinkyckling i lergryta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st kyckling kyckling
2 - 3 st st apelsiner apelsin
1 st st pak choi pak choi
4 st st vitlök vitlök
1 st st gula lökar gul lök
1 askar ask physalis physalis
2 msk msk rapsolja rapsolja
1,5 tsk tsk salt salt
0,5 tsk tsk svartpeppar svartpeppar

Apelsinkyckling i lergryta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(39)

Gör så här:

1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hela grytan ska vara täckt av vatten (även locket).

2. Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt: Ansa fänkål och pak choi. Skala vitlök och lök. Skär fänkålen och löken i stora klyftor.

3. Blanda ihop rapsolja, salt och peppar. Massera kycklingen med oljeblandningen.

4. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i stora klyftor. Skala physalisbären.

5. När lergrytan har stått i blöt i 15 minuter, ta bort grytan ur vattnet. Sätt fänkåls- och lökklyftorna på botten av grytan. Tillägg hela vitlöksklyftor och pak choi. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan. Sätt resten av apelsinklyftorna samt physalisbären runt omkring kycklingen.

6. Sätt locket på och ställ grytan i en kall ugn, i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt kycklingen tillagas i 90 minuter. Kontrollera efter 90 minuter att kycklingen säkert är genomstekt.

7. Servera genast tillsammans med t.ex. ris eller couscous.

Recept av: jattasvan -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 9