Äppelpaj med vispgrädde och kolasås

Äppelpaj med vispgrädde och kolasås image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 3   - 4   st äpplen
    • 100   g smör
    • 2   dl socker
    • 1   dl vetemjöl
    • 1   tsk vaniljsocker
    • 2   krm salt
    • 2   dl grädde
    • 1   dl kolasås
    •   havssalt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skär äpplena i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull på spisen.

    3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och blanda till en smulig massa.

    4. Lägg ett pajlager i botten på en avlång form. Toppa med äpplen. Lägg sedan ett lager till med pajdeg över äpplena. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

    5. Vispa grädden.

    6. Servera pajen ljummen med vispad grädde och kolasås. Strö gärna över lite flingsalt.