
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 msk msk | fisksås fisksås | |
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | |
2 | lime
lime (färskpressade) | |
2 tsk tsk | farinsocker farinsocker | |
4 | hummerstjärtar
hummerstjärtar (kokta, skalade och delade i mindre bitar) | |
1 | mango
mango (strimlad) | |
12 | sockerärter
sockerärter (strimlade) | |
8 | cocktailtomater
cocktailtomat (halverade) | |
8 | rädisor
rädisa (tunnskivade) | |
4 | schalottenlökar
schalottenlök (tunnskivade) | |
1 krukor kruka | koriander koriander | |
1 krukor kruka | mynta mynta | |
100 g g | risnudlar
risnudlar (kokta & nedkylda) | |
1 - 2 huvud huvud | gemsallad
gemsallad (sköljda blad) | |
2 tsk tsk | sesamfrön sesamfrön |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAsiatisk hummersallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Mixa fisksås, chiliflakes, limejuice och farinsocker, smaka av med chili, lime och socker.
2. Lägg hummerbitar, mangostrimlor, sockerärtor, rädisor och lök i en skål och blanda med hälften av örterna och hälften av dressingen, låt dra i någon minut.
3. Varva de kokta nudlarna med gröna blad på tallrikar, toppa med hummersallad och häll på lite mer dressing, avsluta med resterande örter och sesamfrön.
Tips! Om du vill kan du servera med asiatiska räkchips som du friterat i olja.
Barntips:
- Gör bitar av hummerstjärten och trä på spett varvat med mangokuber. Servera med en gräddfilsdipp smaksatt med exempelvis sweet chilisås eller vanlig chilisås.
- Alternativt komplettera salladen med Mini Spring Rolls från Culinea.