Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Asiatisk hummersallad

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 msk msk fisksås fisksås
0,5 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
2 lime lime
(färskpressade)
2 tsk tsk farinsocker farinsocker
4 hummerstjärtar hummerstjärtar
(kokta, skalade och delade i mindre bitar)
1 mango mango
(strimlad)
12 sockerärter sockerärter
(strimlade)
8 cocktailtomater cocktailtomat
(halverade)
8 rädisor rädisa
(tunnskivade)
4 schalottenlökar schalottenlök
(tunnskivade)
1 krukor kruka koriander koriander
1 krukor kruka mynta mynta
100 g g risnudlar risnudlar
(kokta & nedkylda)
1 - 2 huvud huvud gemsallad gemsallad
(sköljda blad)
2 tsk tsk sesamfrön sesamfrön

Asiatisk hummersallad

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

20 min
(25)

Gör så här:

1. Mixa fisksås, chiliflakes, limejuice och farinsocker, smaka av med chili, lime och socker.

2. Lägg hummerbitar, mangostrimlor, sockerärtor, rädisor och lök i en skål och blanda med hälften av örterna och hälften av dressingen, låt dra i någon minut.

3. Varva de kokta nudlarna med gröna blad på tallrikar, toppa med hummersallad och häll på lite mer dressing, avsluta med resterande örter och sesamfrön.

 

Tips! Om du vill kan du servera med asiatiska räkchips som du friterat i olja.

 

Barntips:

  • Gör bitar av hummerstjärten och trä på spett varvat med mangokuber. Servera med en gräddfilsdipp smaksatt med exempelvis sweet chilisås eller vanlig chilisås.
  • Alternativt komplettera salladen med Mini Spring Rolls från Culinea.