
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Fläsk
700 g g | fläsksida
fläsksida (med svål) | |
4 cm cm | ingefära
ingefära (skivad) | |
2 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (krossad) | |
1 dl dl | soja soja | |
2 msk msk | gochujang gochujang | |
1,5 dl dl | risvinäger risvinäger | |
3 msk msk | socker socker | |
1 dl dl | Hoisinsås Hoisinsås | |
1 msk msk | Five spice-krydda Five spice-krydda | |
1 l l | vatten
vatten (kokande) |
Grönsaker
2 | morötter morot | |
0,5 | gurkor gurka | |
1 | chili
chili (röd chilifrukt) | |
1 dl dl | socker socker | |
1 | ättiksprit ättiksprit | |
4 dl dl | vatten vatten |
Soya mayo
2 dl dl | majonnäs majonnäs | |
2 msk msk | japansk soja japansk soja |
Till servering
2 | salladslökar
salladslök (strimlade) | |
4 blad blad | sallad sallad | |
1 dl dl | koriander koriander | |
2 | baguetter
baguette (Se receptet Nattjästa baguetter) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till fläsket i en djup ugnsform och rör om. Lägg fläsksidan i mitten av formen
med skinnsidan upp. Ställ in formen i ugnen i 3 timmar och ös fläsket med vätskan i formen en gång i
timmen.
Skär morötterna i tunna stavar. Skär gurkan och chilin i tunna skivor. Vispa socker, ättiksprit och
vatten i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem pickla i minst 1 timme. Rör ihop alla ingredienser
till soja mayon i en skål.
Ta ut ugnsformen och lyft upp fläsksidan ur vätskan. Sila ner vätskan i en kastrull och koka ihop till
ungefär hälften. Skär fläsksidan i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med den reducerade vätskan. Stek
de skurna fläsksidorna 1–2 minuter på vardera sida precis före servering.
Servering
Stek fläsket. Skär baguetterna i två delar och snitta dem på längden. Bred ut soya mayo i bröden och
fyll dem med salladsblad, fläsk och grönsaker. Toppa med koriander och salladslök.