Högsta kvalitet till bästa pris
Baguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Fläsk

700 g g fläsksida fläsksida
(med svål)
4 cm cm ingefära ingefära
(skivad)
2 klyftor klyfta vitlök vitlök
(krossad)
1 dl dl soja soja
2 msk msk gochujang gochujang
1,5 dl dl risvinäger risvinäger
3 msk msk socker socker
1 dl dl Hoisinsås Hoisinsås
1 msk msk Five spice-krydda Five spice-krydda
1 l l vatten vatten
(kokande)

Grönsaker

2 morötter morot
0,5 gurkor gurka
1 chili chili
(röd chilifrukt)
1 dl dl socker socker
1 ättiksprit ättiksprit
4 dl dl vatten vatten

Soya mayo

2 dl dl majonnäs majonnäs
2 msk msk japansk soja japansk soja

Till servering

2 salladslökar salladslök
(strimlade)
4 blad blad sallad sallad
1 dl dl koriander koriander
2 baguetter baguette
(Se receptet Nattjästa baguetter)

Baguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

4:45 h
(14)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till fläsket i en djup ugnsform och rör om. Lägg fläsksidan i mitten av formen
med skinnsidan upp. Ställ in formen i ugnen i 3 timmar och ös fläsket med vätskan i formen en gång i
timmen.

Skär morötterna i tunna stavar. Skär gurkan och chilin i tunna skivor. Vispa socker, ättiksprit och
vatten i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem pickla i minst 1 timme. Rör ihop alla ingredienser
till soja mayon i en skål.

Ta ut ugnsformen och lyft upp fläsksidan ur vätskan. Sila ner vätskan i en kastrull och koka ihop till
ungefär hälften. Skär fläsksidan i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med den reducerade vätskan. Stek
de skurna fläsksidorna 1–2 minuter på vardera sida precis före servering.

Servering
Stek fläsket. Skär baguetterna i två delar och snitta dem på längden. Bred ut soya mayo i bröden och
fyll dem med salladsblad, fläsk och grönsaker. Toppa med koriander och salladslök.