Baguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo
Ingredienser
-
Fläsk
- 700 g fläsksida med svål
- 4 cm ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl soja
- 2 msk gochujang
- 1,5 dl risvinäger
- 3 msk socker
- 1 dl hoisinsås
- 1 msk five spice-krydda
- 1 l kokande vatten
-
Grönsaker
- 2 morötter
- 0,5 gurkor
- 1 röd chilipeppar
- 1 dl socker
- 1 ättiksprit
- 4 dl vatten
-
Soya mayo
- 2 dl majonnäs
- 2 msk japansk soja
-
Till servering
- 2 salladslök
- 4 blad sallad
- 1 dl koriander
- 2 baguetter
Förberedelse
Skiva ingefäran och krossa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till fläsket i en djup ugnsform och rör om. Lägg fläsksidan i mitten av formen med skinnsidan upp. Ställ in formen i ugnen i 3 timmar och ös fläsket med vätskan i formen en gång i timmen.
Skär morötterna i tunna stavar. Skär gurkan och chilin i tunna skivor. Vispa socker, ättiksprit och vatten i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem pickla i minst 1 timme. Rör ihop alla ingredienser till soja mayon i en skål.
Ta ut ugnsformen och lyft upp fläsksidan ur vätskan. Sila ner vätskan i en kastrull och koka ihop till ungefär hälften. Skär fläsksidan i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med den reducerade vätskan. Stek de skurna fläsksidorna 1–2 minuter på vardera sida precis före servering.
Stek fläsket. Skär baguetterna i två delar och snitta dem på längden. Bred ut soya mayo i bröden och fyll dem med salladsblad, fläsk och grönsaker. Toppa med koriander och strimlad salladslök.
Servering: