Tillagning
- Gör så här:
- Skiva ingefäran och krossa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till fläsket i en djup ugnsform och rör om. Lägg fläsksidan i mitten av formen med skinnsidan upp. Ställ in formen i ugnen i 3 timmar på 120 grader och ös fläsket med vätskan i formen en gång i timmen.
- Skär morötterna i tunna stavar. Skär gurkan och chilin i tunna skivor. Vispa socker, ättiksprit och vatten i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem pickla i minst 1 timme. Rör ihop alla ingredienser till soja mayon i en skål.
- Ta ut ugnsformen och lyft upp fläsksidan ur vätskan. Sila ner vätskan i en kastrull och koka ihop till ungefär hälften. Skär fläsksidan i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med den reducerade vätskan. Stek de skurna fläsksidorna 1–2 minuter på vardera sida precis före servering.
- Stek fläsket. Skär baguetterna i två delar och snitta dem på längden. Bred ut soya mayo i bröden och fyll dem med salladsblad, fläsk och grönsaker. Toppa med koriander och strimlad salladslök.
Servering: