Baguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo

Christin Kashou
Christin Kashou
Baguette med ugnsbakad fläsksida med soja mayo image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 4:45 h

Ingredienser

4 personer
  • Fläsk

    • 700   g fläsksida med svål
    • 4   cm ingefära
    • 2   klyftor vitlök
    • 1   dl soja
    • 2   msk gochujang
    • 1,5   dl risvinäger
    • 3   msk socker
    • 1   dl hoisinsås
    • 1   msk five spice-krydda
    • 1   l kokande vatten
  • Grönsaker

    • 2   morötter
    • 0,5   gurkor
    • 1   röd chilipeppar
    • 1   dl socker
    • 1   ättiksprit
    • 4   dl vatten
  • Soya mayo

    • 2   dl majonnäs
    • 2   msk japansk soja
  • Till servering

    • 2   salladslök
    • 4   blad sallad
    • 1   dl koriander
    • 2   baguetter

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skiva ingefäran och krossa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till fläsket i en djup ugnsform och rör om. Lägg fläsksidan i mitten av formen med skinnsidan upp. Ställ in formen i ugnen i 3 timmar och ös fläsket med vätskan i formen en gång i timmen.

  2. Skär morötterna i tunna stavar. Skär gurkan och chilin i tunna skivor. Vispa socker, ättiksprit och vatten i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem pickla i minst 1 timme. Rör ihop alla ingredienser till soja mayon i en skål.

  3. Ta ut ugnsformen och lyft upp fläsksidan ur vätskan. Sila ner vätskan i en kastrull och koka ihop till ungefär hälften. Skär fläsksidan i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med den reducerade vätskan. Stek de skurna fläsksidorna 1–2 minuter på vardera sida precis före servering.

  4. Servering:

  5. Stek fläsket. Skär baguetterna i två delar och snitta dem på längden. Bred ut soya mayo i bröden och fyll dem med salladsblad, fläsk och grönsaker. Toppa med koriander och strimlad salladslök.