Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Bakad blomkål med hasselnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st blomkål blomkål
75 g g smör smör
1 knippen knippe timjan timjan
hasselnötsolja hasselnötsolja
1 dl dl hasselnötter hasselnöt
2 dl dl grädde grädde
5 dl dl mjölk mjölk
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 st st schalottenlökar schalottenlök
1 st st citroner citron

Bakad blomkål med hasselnötter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:10 h
(12)

Gör så här:

1. Fyll en kastrull med saltat vatten. Sjud ett helt blomkålshuvud tills det är mjukt, känn med en sticka i roten. Kokar vattnet för hårt kan blomkålshuvudet gå sönder.

2. Skär huvudet i fyra kvartar och lägg i en ugnsform med den spetsiga sidan uppåt. Klicka över lite smör och baka i ugnen på 200 grader tills den har fått fin yta, ca 10-15 minuter.

3. Ta det andra huvudet och plocka av några buketter som hyvlas tunt på längden på en mandolin. Lägg i isat vatten. Dela ner resten av huvudet och koka tillsammans med hackad schalottenlök, grädde, mjölk, timjan, salt och peppar. När blomkålen är mjuk, sila av och mixa till slät puré. Späd eventuellt med lite av gräddmjölken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt. Bryn smöret tills det har en nötig karaktär, dra då av från värmen och tillsätt de rostade hasselnötterna.

5. Lägg blomkålspurén i botten av tallriken och lägg en bakad blomkålsklyfta ovanpå med snittytan uppåt. Fördela de råhyvlade blomkålsbuketterna runt om och slå varmt hasselnötssmör över.

6. Rippla hasselnötsolja runt om och avsluta med plockad timjan.

Recept av: Karin Sundgren