
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 dl dl | nötter
nötter (t.ex. valnötter, mandel, hasselnötter) | ||
1 dl dl | honung honung | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
1 st st | citroner
citron (skalet) | ||
4 st st | kryddnejlika
kryddnejlika (hela) | ||
1 tsk tsk | kanel
kanel (malen) | ||
8 st st | fikon
fikon (färska och sköljda) | ||
1 st st | Camembert Camembert | ||
3 dl dl | glögg glögg | ||
0,5 dl dl | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBakad camembert med glöggkokta fikon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.
2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.
3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.
4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.
5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.