Bakad camembert med glöggkokta fikon

Bakad camembert med glöggkokta fikon

SvårighetEnkelt
Tillagning40 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.

    2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.

    3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.

    4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.

    5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.

Liknande recept