
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 dl dl | nötter
nötter (t.ex. valnötter, mandel, hasselnötter) | |
1 dl dl | honung honung | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft | |
1 st st | citroner
citron (skalet) | |
4 st st | kryddnejlika
kryddnejlika (hela) | |
1 tsk tsk | kanel
kanel (malen) | |
8 st st | fikon
fikon (färska och sköljda) | |
1 st st | Camembert Camembert | |
3 dl dl | glögg glögg | |
0,5 dl dl | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBakad camembert med glöggkokta fikon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.
2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.
3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.
4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.
5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.