Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Bakad camembert med glöggkokta fikon

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 dl dl nötter nötter
(t.ex. valnötter, mandel, hasselnötter)
1 dl dl honung honung
2 msk msk citronsaft citronsaft
1 st st citroner citron
(skalet)
4 st st kryddnejlika kryddnejlika
(hela)
1 tsk tsk kanel kanel
(malen)
8 st st fikon fikon
(färska och sköljda)
1 st st Camembert Camembert
3 dl dl glögg glögg
0,5 dl dl socker socker

Bakad camembert med glöggkokta fikon

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(7)

Gör så här:

1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.

2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.

3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.

4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.

5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.