Bakad camembert med glöggkokta fikon

Bakad camembert med glöggkokta fikon image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   dl nötter t.ex. valnötter, mandel, hasselnötter
    • 1   dl honung
    • 2   msk citronsaft
    • 1   st citron skalet
    • 4   st kryddnejlika hela
    • 1   tsk kanel malen
    • 8   st fikon färska och sköljda
    • 1   st camembert
    • 3   dl glögg
    • 0,5   dl socker

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.

    2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.

    3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.

    4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.

    5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.