Bakad camembert med glöggkokta fikon
Ingredienser
4
personer
-
- 1 dl nötter t.ex. valnötter, mandel, hasselnötter
- 1 dl honung
- 2 msk citronsaft
- 1 st citron skalet
- 4 st kryddnejlika hela
- 1 tsk kanel malen
- 8 st fikon färska och sköljda
- 1 st camembert
- 3 dl glögg
- 0,5 dl socker
Förberedelse
1. Rosta nötterna i ugnen, hacka dem grovt och blanda med honung.
2. Koka upp socker, glögg, kanel, citronsaft och kryddnejlika i en kastrull som rymmer alla fikon på botten.
3. Lägg i fikonen så att de precis täcker botten och låt sjuda försiktigt tills de är mjuka men inte sönderkokta. Ta av från värmen, lägg i citronskal och låt svalna under lock.
4. Sätt ugnen på 175 °C. Ta bort papperet från brieosten och lägg tillbaka den i underdelen av förpackningen. Baka osten i ugnen i 10-15 minuter. Kolla så att den har smält inuti.
5. Häll nöt- och honungsblandningen över den heta osten och servera med de glöggkokta fikonen.