
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Gnocchi
1 kg kg | potatisar potatis | |
2 knippen knippe | basilika basilika | |
2 tsk tsk | salt salt | |
2 st st | ägg
ägg (äggulor) | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
50 g g | smör smör |
Örtolja
1 knippen knippe | basilika basilika | |
1,2 dl dl | rapsolja rapsolja | |
2 krm krm | salt salt | |
1 st st | vitlök vitlök | |
0,5 tsk tsk | citronsaft citronsaft |
100 g g | parmesan parmesan | |
100 g g | mandlar
mandel (rostade) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBasilikagnocchi med örtolja och rostade mandlar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Värm upp ugnen till 200 grader, nagga potatisen och behåll skalet på. Lägg potatisen på ugnsgaller i ca 30 minuter beroende på storlek på potatisen. Mortla under tiden 2 krukor färsk basilika tills den blivit till en puré. Ta ut potatisen när den mjuknat och låt svalna. Ta bort skalet från potatisen och pressa ner den i en bunke med en potatispress. Tillsätt den mortlade basilikapurén, salt, äggula och mjöl. Blanda snabbt ihop degen, knåda inte för mycket för då kan potatisen börja släppa vätska.
2. Mjöla bakbordet och dela degen i 4 bitar. Rulla ut till långa rullar och dela i 1,5 cm små bitar. Ta gnocchibitarna och rulla lite lätt på en gaffel för att bilda ett mönster.
3. Koka upp lättsaltat vatten och koka några gnocchi i taget i cirka 1,5 minut tills de börjar flyta upp, upprepa tills du kokat alla. Lägg upp i en sil och låt rinna av.
4. Lägg ner gnocchin i en bunke och tillsätt rapsolja så att dem inte klibbar ihop. Ställ in dem i kylen och låt svalna i cirka 20 minuter.
5. Hacka mandlarna och rosta i torr panna på medelvärme i några minuter tills dem fått fin färg.
6. Mortla 1 kruka färsk basilika, vitlök, citronsaft och salt. Tillsätt rapsoljan.
7. Smält 50 gram äkta smör. Stek gnocchin på hög värme tills dem fått fin färg. Lägg upp på tallrik men spar smöret som du stekt i. Ringla över örtoljan. Riv över parmesanost och strö över de rostade mandlarna och avsluta med att ringla över det brynta smöret från pannan.
Recept av: @tasteforus-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 13