Beer can chicken
Ingredienser
4
personer
-
Kyckling
- 1 st kyckling
- salt
- svartpeppar
- 1 st öl
- 400 g pepperoni
-
Tsatziki
- 3 - 5 dl grekisk yoghurt
- 2 st vitlök klyftor
- salt
- svartpeppar
- 0,5 gurkor
Förberedelse
1. Börja med att rimma kycklingen i en 5-procentig saltlag i minst en halvtimme.
2. Gnid sedan in kycklingen utvändigt med salt, och med en kryddskrubb, lägg gärna till dina personliga favoritkryddor.
4. Öppna därefter en ölburk och töm hälften.
5. Trä sedan kycklingen över den halvtomma ölburken.
6. Låt kycklingen grilla med lock i ugn på indirekt värme, 125-140 °C, i ca 1,5 timme.
7. Servera med peperoni.
1. Blanda grekisk yoghurt, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna .
2. Riv gurkan och lägg sedan gurkan i en sil eller på papper och strö över salt. Låt gurkan stå i ca 15 min för att låta vattnet rinna ut.
3. Blanda sedan ner gurkan i yoghurten och rör om.