Högsta kvalitet till bästa pris
Beer can chicken

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kyckling

1 st st kyckling kyckling
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 st st öl öl
400 g g pepperoni pepperoni

Tsatziki

3 - 5 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
2 st st vitlök vitlök
(klyftor)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
0,5 gurkor gurka

Beer can chicken

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(13)

Gör så här:

Kyckling:

1. Börja med att rimma kycklingen i en 5-procentig saltlag i minst en halvtimme.

2. Gnid sedan in kycklingen utvändigt med salt, och med en kryddskrubb, lägg gärna till dina personliga favoritkryddor.

4. Öppna därefter en ölburk och töm hälften.

5. Trä sedan kycklingen över den halvtomma ölburken.

6. Låt kycklingen grilla med lock i ugn på indirekt värme, 125-140 °C, i ca 1,5 timme.

7. Servera med peperoni.

Tsatziki:

1. Blanda grekisk yoghurt, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna .

2. Riv gurkan och lägg sedan gurkan i en sil eller på papper och strö över salt. Låt gurkan stå i ca 15 min för att låta vattnet rinna ut.

3. Blanda sedan ner gurkan i yoghurten och rör om.