Bibimbap

Bibimbap image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
  • Koreansk entrecôte

    • 2   msk soja
    • 1   msk socker
    • 2   msk vitt vin
    • 2   st vitlök rivna
    • 300   g entrecôte lövtunna skivor
    • 5   cm purjolökar tunt skivad
    •   rostad lök
  • Chilipicklad gurka

    • 1   tsk ättika
    • 2   tsk socker
    • 1   tsk salt
    • 2   tsk chiliflakes
    • 1   gurka
  • Tillbehör

    •   kimchi
    • 4   ägg
    • 1   knippe rädisa tunnskivade
    • 1   morot
    •   gochujang
    • 2   gräslök
    • 4   portioner ris

Förberedelse

    Koreansk nationalrätt med entrecôte, kimchi och ris. Hittar du inte gochujang-sås (koreansk chilsås) kan du använda annan chilisås som du gillar.Gochujang och kimchi hittar du i de flesta asiatiska butiker.

    Gör så här:

    1. Koreansk entrecote: Blanda samman marinaden och lägg i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme.

    2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

    3. Chilipicklad gurka: Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Vänd ner gurkan. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.

    4. Lägg upp i skål med ris i botten, stekt kött, picklad gurka, kimchi, morötter och rädisa.