Bibimbap med entrecote, sesamgurka och koriander
Ingredienser
4
personer
-
- 300 g entrecôte i bit
- 2 msk soja
- 2 st vitlök finhackade
- 1 msk socker
- 0,5 msk sesamolja
- 1 krm svartpeppar
- 1 st morot
- 4 st ägg
- 1 dl böngroddar
- koriander
- 4 dl rundkornigt ris
- 30 g spenat
- srirachamajonnäs
-
Sesamgurka:
- 0,5 st gurkor
- 1 msk limejuice färskpressad
- 0,5 msk sesamolja
- 1 krm salt
Förberedelse
1. Skär entrecoten i ½-cm tjocka strimlor. Lägg i en skål. Tillsätt soja, vitlök, socker, sesamolja och svartpeppar. Låt marinera i kylen ca 30 min.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Lägg spenaten i kokande vatten och blanchera ca 1 minut. Lägg i en skål med iskallt vatten.
4. Riv moroten fint. Stek äggen på ena sidan.
5. Riv gurkan tunt på mandolin. Blanda med limejuice, sesamolja och salt.
6. Stek köttet på hög värme.
7. Fördela riset i fyra olika skålar. Toppa med kött, spenat, morot, groddar, gurka, ägg, koriander och srirachamajonnäs.