Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Bibimbap med entrecote, sesamgurka och koriander

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

300 g g entrecôte entrecôte
(i bit)
2 msk msk soja soja
2 st st vitlök vitlök
(finhackade)
1 msk msk socker socker
0,5 msk msk sesamolja sesamolja
1 krm krm svartpeppar svartpeppar
1 st st morötter morot
4 st st ägg ägg
1 dl dl böngroddar böngroddar
koriander koriander
4 dl dl rundkornigt ris rundkornigt ris
30 g g Spenat Spenat
srirachamajonnäs srirachamajonnäs

Sesamgurka:

0,5 st st gurkor gurka
1 msk msk limejuice limejuice
(färskpressad)
0,5 msk msk sesamolja sesamolja
1 krm krm salt salt

Bibimbap med entrecote, sesamgurka och koriander

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(14)

Gör så här:

1. Skär entrecoten i ½-cm tjocka strimlor. Lägg i en skål. Tillsätt soja, vitlök, socker, sesamolja och svartpeppar. Låt marinera i kylen ca 30 min.

2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3. Lägg spenaten i kokande vatten och blanchera ca 1 minut. Lägg i en skål med iskallt vatten.

4. Riv moroten fint. Stek äggen på ena sidan.

5. Riv gurkan tunt på mandolin. Blanda med limejuice, sesamolja och salt.

6. Stek köttet på hög värme.

7. Fördela riset i fyra olika skålar. Toppa med kött, spenat, morot, groddar, gurka, ägg, koriander och srirachamajonnäs.

Etiketter

Middag