Högsta kvalitet till bästa pris
Biff a la Lindström

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g nötfärs nötfärs
1 ägg ägg
1 gula lökar gul lök
1 dl dl rödbetor rödbeta
(tärnade, inlagda med spad)
2 - 3 msk msk kapris kapris
(inlagd)
1 msk msk senap senap
(skånsk)
1 msk msk dijonsenap dijonsenap
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 krukor kruka persilja persilja
100 g g smör smör

Till servering

potatisar potatis
(salt, stekt)
kalvsky kalvsky

Biff a la Lindström

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(3)

Gör så här

Förbered ingredienserna:
•    Hacka den gula löken fint.
•    Hacka även inlagda rödbetor och kapris fint.

Blanda färsen:
•    I en stor skål, blanda nötfärsen med ägget, den hackade löken, tärnade inlagda rödbetor, hackad kapris, skånsk senap, dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda väl så att alla ingredienser kombineras jämnt.

Forma biffar:
•    Dela färsblandningen i fyra delar och forma dem till biffar av önskad storlek och form.

Stek biffar:
•    Hetta upp en stekpanna och smält en del av smöret. Stek biffarna i pannan på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin yta, vanligtvis 3-4 minuter på varje sida. Justera tiden beroende på tjockleken på biffarna och din önskade stekgrad.

Servering:
•    Ta biffarna från pannan och låt dem vila i några minuter innan servering.
•    Smält resten av smöret i pannan tills det blir nötigt brunt.
•    Hacka persilja och blanda det i det smälta smöret för att göra en smörig persiljesås.
•    Servera biffarna med stekt potatis och ringla smörig persiljesås över biffarna.
•    Tillsätt även kalvsky som sås om du önskar.