
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | nötfärs nötfärs | |
1 | ägg ägg | |
1 | gula lökar gul lök | |
1 dl dl | rödbetor
rödbeta (tärnade, inlagda med spad) | |
2 - 3 msk msk | kapris
kapris (inlagd) | |
1 msk msk | senap
senap (skånsk) | |
1 msk msk | dijonsenap dijonsenap | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
1 krukor kruka | persilja persilja | |
100 g g | smör smör |
Till servering
potatisar
potatis (salt, stekt) | ||
kalvsky kalvsky |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiff a la Lindström
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här
Förbered ingredienserna:
• Hacka den gula löken fint.
• Hacka även inlagda rödbetor och kapris fint.
Blanda färsen:
• I en stor skål, blanda nötfärsen med ägget, den hackade löken, tärnade inlagda rödbetor, hackad kapris, skånsk senap, dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda väl så att alla ingredienser kombineras jämnt.
Forma biffar:
• Dela färsblandningen i fyra delar och forma dem till biffar av önskad storlek och form.
Stek biffar:
• Hetta upp en stekpanna och smält en del av smöret. Stek biffarna i pannan på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin yta, vanligtvis 3-4 minuter på varje sida. Justera tiden beroende på tjockleken på biffarna och din önskade stekgrad.
Servering:
• Ta biffarna från pannan och låt dem vila i några minuter innan servering.
• Smält resten av smöret i pannan tills det blir nötigt brunt.
• Hacka persilja och blanda det i det smälta smöret för att göra en smörig persiljesås.
• Servera biffarna med stekt potatis och ringla smörig persiljesås över biffarna.
• Tillsätt även kalvsky som sås om du önskar.