Biff a la Lindström

Markus Aujalay
Markus Aujalay
Biff a la Lindström image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g nötfärs
    • 1   ägg
    • 1   gul lök
    • 1   dl inlagda rödbetor
    • 2   - 3   msk inlagd kapris
    • 1   msk skånsk senap
    • 1   msk dijonsenap
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   kruka persilja
    • 100   g smör
  • Till servering

    •   potatisar
    •   kalvsky

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Förbered ingredienserna: Hacka den gula löken fint. Hacka även inlagda rödbetor och kapris fint.

  2. I en stor skål, blanda nötfärsen med ägget, den hackade löken, tärnade inlagda rödbetor, hackad kapris, skånsk senap, dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda väl så att alla ingredienser kombineras jämnt.

  3. Dela färsblandningen i fyra delar och forma dem till biffar av önskad storlek och form.

  4. Hetta upp en stekpanna och smält en del av smöret. Stek biffarna i pannan på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin yta, vanligtvis 3-4 minuter på varje sida. Justera tiden beroende på tjockleken på biffarna och din önskade stekgrad.

  5. Till servering:
  6. Ta biffarna från pannan och låt dem vila i några minuter innan servering.

  7. Smält resten av smöret i pannan tills det blir nötigt brunt. Hacka persilja och blanda det i det smälta smöret för att göra en smörig persiljesås.

  8. Klyfta potatisarna, salta och stek dem.

  9. Servera biffarna med stekt potatis och ringla smörig persiljesås över biffarna. Tillsätt även kalvsky som sås om du önskar.