Högsta kvalitet till bästa pris
Blåbärs-/äppelmuffins

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Grundrecept vaniljmuffins

3,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 tsk tsk bakpulver bakpulver
2 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
1 krm krm salt salt
3 st st ägg ägg
2 dl dl socker socker
150 g g smör smör
(smält)
1,5 dl dl mjölk mjölk

Blåbärsmuffins

2 dl dl blåbär blåbär

Fyllning äppelmuffins

2 st st äpplen äpple
2 tsk tsk kanel kanel

Havresmul till äppelmuffins

0,5 dl dl farinsocker farinsocker
1 dl dl havregryn havregryn

Blåbärs-/äppelmuffins

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(17)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).

2. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.

4. Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.

5. Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen.

6. Grädda 15-20 minuter.

Blåbärsmuffins:

1. Gör grundrecept vaniljmuffins.

2. Vänd ner de frysta blåbären i smeten och fördela i muffinsformarna. Grädda ca 15 minuter.

Äpple-och smulpajsmuffins:

1. Gör grundrecept vaniljmuffins.

2. Tärna ett äpple fint och blanda med smeten. Skär skivor av det andra äpplet och vänd i kanel och socker.

3. Nyp ihop smör, råsocker, havregryn och vetemjöl.

4. Klicka ut smeten i medelstora muffinsformar, tryck ner äppelskivor och strö havresmulet överst. Grädda ca 15 minuter.