
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Grundrecept vaniljmuffins
3,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
1 krm krm | salt salt | |
3 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | socker socker | |
150 g g | smör
smör (smält) | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk |
Blåbärsmuffins
2 dl dl | blåbär blåbär |
Fyllning äppelmuffins
2 st st | äpplen äpple | |
2 tsk tsk | kanel kanel |
Havresmul till äppelmuffins
0,5 dl dl | farinsocker farinsocker | |
1 dl dl | havregryn havregryn |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBlåbärs-/äppelmuffins
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).
2. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.
4. Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.
5. Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen.
6. Grädda 15-20 minuter.
Blåbärsmuffins:
1. Gör grundrecept vaniljmuffins.
2. Vänd ner de frysta blåbären i smeten och fördela i muffinsformarna. Grädda ca 15 minuter.
Äpple-och smulpajsmuffins:
1. Gör grundrecept vaniljmuffins.
2. Tärna ett äpple fint och blanda med smeten. Skär skivor av det andra äpplet och vänd i kanel och socker.
3. Nyp ihop smör, råsocker, havregryn och vetemjöl.
4. Klicka ut smeten i medelstora muffinsformar, tryck ner äppelskivor och strö havresmulet överst. Grädda ca 15 minuter.