Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Blåbärsglass med salt kolasås

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

8 skopor skopa glass glass
(Kling blåbärsglass)
3 dl dl dulce de leche dulce de leche
(1 konservburk)
1,5 tsk tsk flingsalt flingsalt
1 - 2 msk msk vatten vatten
1 dl dl blåbär blåbär
(färska)

Garnering:

mynta mynta

Blåbärsglass med salt kolasås

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

10 min
(4)

Gör så här:

1. Rör ihop dulce de leche och flingsalt. Späd med vatten till en något mer lättflytande konsistens.

2. Lägg glasskulorna i glas eller skålar. Ringla över den salta kolasåsen. Toppa med blåbär. Garnera med mynta eller citronmeliss.

 

Tips!

Gör egen dulce de leche genom att koka 1 oöppnad burk sötad, kondenserad mjölk i rikligt med vatten ca 3 timmar. Låt burken svalna helt innan den öppnas.

Etiketter

Efterrätt