
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
8 skopor skopa | glass
glass (Kling blåbärsglass) | |
3 dl dl | dulce de leche
dulce de leche (1 konservburk) | |
1,5 tsk tsk | flingsalt flingsalt | |
1 - 2 msk msk | vatten vatten | |
1 dl dl | blåbär
blåbär (färska) |
Garnering:
mynta mynta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBlåbärsglass med salt kolasås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Rör ihop dulce de leche och flingsalt. Späd med vatten till en något mer lättflytande konsistens.
2. Lägg glasskulorna i glas eller skålar. Ringla över den salta kolasåsen. Toppa med blåbär. Garnera med mynta eller citronmeliss.
Tips!
Gör egen dulce de leche genom att koka 1 oöppnad burk sötad, kondenserad mjölk i rikligt med vatten ca 3 timmar. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
