
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
100 g g | smör smör | |
2,5 dl dl | socker socker | |
2 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
3 msk msk | kakao kakao | |
1,5 dl dl | blåbär
blåbär (Frysta eller färska) | |
2 tsk tsk | potatismjöl potatismjöl | |
0,5 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker |
Topping:
2 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | blåbär
blåbär (Färska) | |
1 dl dl | vit choklad
vit choklad (Hackad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBlåbärskladdkaka med vit choklad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg och vispa fluffigt. Tillsätt mjöl och kakao och vispa till en slät smet. Fyll muffinsformar med smeten.
3. Blanda bären med potatismjöl och vaniljpulver. Strö bären över smeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna en aning och servera med grädde, färska blåbär och vit choklad.