Blåbärs-/äppelmuffins

Blåbärs-/äppelmuffins image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

12 st
  • Grundrecept vaniljmuffins

    • 3,5   dl vetemjöl
    • 2   tsk bakpulver
    • 2   tsk vaniljsocker
    • 1   krm salt
    • 3   st ägg
    • 2   dl socker
    • 150   g smör smält
    • 1,5   dl mjölk
  • Blåbärsmuffins

    • 2   dl blåbär
  • Fyllning äppelmuffins

    • 2   st äpplen
    • 2   tsk kanel
  • Havresmul till äppelmuffins

    • 0,5   dl farinsocker
    • 1   dl havregryn

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).

    2. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

    3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.

    4. Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.

    5. Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen.

    6. Grädda 15-20 minuter.

    Blåbärsmuffins:

    1. Gör grundrecept vaniljmuffins.

    2. Vänd ner de frysta blåbären i smeten och fördela i muffinsformarna. Grädda ca 15 minuter.

    Äpple-och smulpajsmuffins:

    1. Gör grundrecept vaniljmuffins.

    2. Tärna ett äpple fint och blanda med smeten. Skär skivor av det andra äpplet och vänd i kanel och socker.

    3. Nyp ihop smör, råsocker, havregryn och vetemjöl.

    4. Klicka ut smeten i medelstora muffinsformar, tryck ner äppelskivor och strö havresmulet överst. Grädda ca 15 minuter.