Blåbärs-/äppelmuffins
Ingredienser
12
st
-
Grundrecept vaniljmuffins
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 150 g smör smält
- 1,5 dl mjölk
-
Blåbärsmuffins
- 2 dl blåbär
-
Fyllning äppelmuffins
- 2 st äpplen
- 2 tsk kanel
-
Havresmul till äppelmuffins
- 0,5 dl farinsocker
- 1 dl havregryn
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).
2. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.
4. Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.
5. Häll i muffinsformar, fyll 2/3 av formen.
6. Grädda 15-20 minuter.
1. Gör grundrecept vaniljmuffins.
2. Vänd ner de frysta blåbären i smeten och fördela i muffinsformarna. Grädda ca 15 minuter.
1. Gör grundrecept vaniljmuffins.
2. Tärna ett äpple fint och blanda med smeten. Skär skivor av det andra äpplet och vänd i kanel och socker.
3. Nyp ihop smör, råsocker, havregryn och vetemjöl.
4. Klicka ut smeten i medelstora muffinsformar, tryck ner äppelskivor och strö havresmulet överst. Grädda ca 15 minuter.