Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Blodpudding med bacon och sirapsstekta äpplen

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Sirapsstekta äpplen & lök

8 st st äpplen äpple
2 st st gula lökar gul lök
3 msk msk ljus sirap ljus sirap
2 msk msk smör smör
salt salt

Morotscrudite

2 st st morötter morot
1 tsk tsk ingefära ingefära
(riven)
1 st st palsternackor palsternacka
0,5 huvud huvud grönsallad grönsallad
1 st st citroner citron
800 g g blodpudding blodpudding
25 - 30 bacon bacon

Blodpudding med bacon och sirapsstekta äpplen

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(9)

Gör så här:

1. Skär blodpuddingen i 1 1/2 cm tjocka skivor.

2. Knaperstek baconen på en plåt i ugnen i 12-15 min på 180 °C

Sirapsstekta äpplen och lök

1. Skär äpple och lök i klyftor.

2. Sätt på en stekpanna på medelvärme och klicka i smöret. Stek löken i ca 1 minut. Tillsätt sedan äppelklyftorna och fräs i ca 2 minuter. Ringla i sirapen under omrörning och smaka av med salt.

Motorscrudite

Skiva morot och palsternacka tunt och marinera i ingefäran och citronsaften. Smaka av med salt och blanda sedan med salladen.

Servering

1. Stek blodpuddingen i lite olja eller smör.

2. Servera med äppel- och lökblandningen, knaperstekt bacon och den härliga cruditesalladen.