Högsta kvalitet till bästa pris
Blomkålssoppa med äpple och purjolök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Blomkålssoppa

750 g g blomkål blomkål
2 purjolökar purjolök
1 äpplen äpple
(tärnat)
2 msk msk olja olja
salt salt
vitpeppar vitpeppar
10 - 15 dl dl vatten vatten
30 g g grönsaksbuljong grönsaksbuljong
2 - 3 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger

Topping

rapsolja rapsolja
(kallpressad)
pistagenötter pistagenötter
äpplen äpple
(tärnat)
persilja persilja

Smördegsflarn

1 st st smördeg smördeg
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
100 g g champinjoner champinjon
2 msk msk rapsolja rapsolja
2 msk msk purjolökar purjolök
2 dl dl mozzarella mozzarella
1 dl dl parmesan parmesan

Blomkålssoppa med äpple och purjolök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(15)

Gör så här:

  1. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar.
  2. Fräs purjolök och äpple ett par minuter, tillsätt blomkålen och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt buljong, salt, peppar och lite cayennepeppar. Låt sjuda ca 15 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med vinäger.
  3. Vid servering toppa med äpple, råstekt blomkål, rostade pistagenötter och några droppar kallpressad rapsolja.

Krämigt smördegsflarn med champinjoner och purjolök

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Bred ut smördegen på en bakplåtspapperklädd plåt.

3. Bred ut en tunt lager crème fraiche, krydda med salt och peppar.

4. Fördela champinjoner och purjolök ovanpå, ringla över rapsolja och lite salt.

5. Strössla osten på och grädda frasig ca 10-15 minuter. Toppa med lite persilja.