
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Blomkålssoppa
750 g g | blomkål blomkål | |
2 | purjolökar purjolök | |
1 | äpplen
äpple (tärnat) | |
2 msk msk | olja olja | |
salt salt | ||
vitpeppar vitpeppar | ||
10 - 15 dl dl | vatten vatten | |
30 g g | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
2 - 3 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger |
Topping
rapsolja
rapsolja (kallpressad) | ||
pistagenötter pistagenötter | ||
äpplen
äpple (tärnat) | ||
persilja persilja |
Smördegsflarn
1 st st | smördeg smördeg | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
100 g g | champinjoner champinjon | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
2 msk msk | purjolökar purjolök | |
2 dl dl | mozzarella mozzarella | |
1 dl dl | parmesan parmesan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBlomkålssoppa med äpple och purjolök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
- Dela blomkålshuvudet i mindre bitar.
- Fräs purjolök och äpple ett par minuter, tillsätt blomkålen och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt buljong, salt, peppar och lite cayennepeppar. Låt sjuda ca 15 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med vinäger.
- Vid servering toppa med äpple, råstekt blomkål, rostade pistagenötter och några droppar kallpressad rapsolja.
Krämigt smördegsflarn med champinjoner och purjolök
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Bred ut smördegen på en bakplåtspapperklädd plåt.
3. Bred ut en tunt lager crème fraiche, krydda med salt och peppar.
4. Fördela champinjoner och purjolök ovanpå, ringla över rapsolja och lite salt.
5. Strössla osten på och grädda frasig ca 10-15 minuter. Toppa med lite persilja.