Blomkålssoppa med hummer, citronpicklad blomkål, ärtor och brysselkål

Blomkålssoppa med hummer, citronpicklad blomkål, ärtor och brysselkål image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   st blomkål
    • 2   msk smör
    • 2   dl mjölk
    • 4   dl vatten
    • 1   st citron
    • 1   tsk socker
    • 1   st hummer
    • 1   dl frysta ärtor
    • 1   handfull brysselkål
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skölj blomkålshuvudet och skär bort de gröna bladen. Skär av ca 1 dl små och fina buketter. Pressa citronen och låt saften koka upp kort tillsammans med blomkålsbuketterna. Låt svalna.

    2. Smält smöret i en gryta. Skär resten av blomkålen i grova bitar och bryn i smöret en kort stund. Tillsätt vatten och mjölk, täck med lock och låt blomkålen kokas riktigt mör i ca 15 min.