
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | högrev högrev | |
5 dl dl | rött vin rött vin | |
5 dl dl | vatten vatten | |
1 tärningar tärning | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
1 tärningar tärning | köttbuljong köttbuljong | |
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
2 - 3 st st | vitlök vitlök | |
4 st st | lagerblad lagerblad | |
6 | kryddpeppar kryddpeppar | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
2 - 3 st st | morötter morot | |
salt salt | ||
syltad silverlök syltad silverlök | ||
champinjoner champinjon | ||
bacon bacon | ||
1 kg kg | potatisar potatis | |
smör smör | ||
0,5 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
0,5 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
0,5 dl dl | prästost prästost | |
basilika basilika | ||
persilja persilja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBoeuf Bourguignon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Boeuf Bourguignon
1. Putsa köttet och skölj det.
2. Tärna köttet i fina bitar, 3x3 cm
3. Stek köttet i ca 15 minuter tills vattnet avdunstat.
4. Stek igen i olivolja så att det får fin yta på medelvärme
5. Strö över mjöl så att det täcker köttet.
6. Häll över rött vin och kokhett vatten. Låt koka upp.
7. Krydda med buljongtärningarna och tillsätt tomatpuré, kryddpepparkorn, lagerblad, vitlök, salt och grovmalen svartpeppar.
8. Låt småkoka i ca 2 timmar med locket på sned och rör om då och då.
9. Ångkoka morötterna, stek bacon knaprigt och stek sedan champinjonerna i fettet från baconen.
Krossad potatis
1. Koka och krossa ca 1 kg potatis
2. Tillsätt en rejäl klick smör, en halv deciliter grädde och en deciliter mjölk.
3. Blanda väl.
4. Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksbröd
1. Blanda 0,5 dl creme fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta, basilika, persilja, vitlök, peppar och en nypa salt.
2. Bre 4 skivor av valfritt bröd, gärna surdeg, med creme fraiche-blandningen och strö över riven prästost.
3. Gratinera i ugn på 200 grader tills osten fått fin färg.
Servera grytan med syltlök, champinjoner och bacon.
Recept av:@spockmannen-vinnare av#lidlsmästarevecka 9