Bollito misto & salsa verde
Ingredienser
4
portioner
-
- 2 st chorizo färskkorvar
- 2 st gula lökar
- 4 st potatisar
- 2 - 3 morötter
- 3 stjälkar selleri
- 3 msk olivolja
- 1 l vatten
- 2 st lagerblad
- salt
- svartpeppar
- 2 - 300 g lammstek färdig stekt
- 1 knippe persilja
- 1 knippe basilika
- 0,5 knippen mynta
- 1 msk kapris
- 1,5 olivolja
- 0,5 citronsaft
- 2 klyftor vitlök
- 2 tärningar kycklingbuljong
Förberedelse
1. Dela korvarna på längden och stek gyllene i en stekgryta, ta upp korvarna och lägg åt sidan. Fortsätt steka tärnad potatis, skivad lök, skivad morot och skivad blekselleri i ett par minuter.
2. Fyll på med vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda ca 20 minuter.
3. Salsaverde:Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa til lönskad konsistens,smaka av med salt och peppar.
4. Skiva lammstek en och dela korven, lägg ner i buljongen och låt värmas någraminuter. Servera i djupa tallrikar med salsa verde och ett gott bröd.
Tips: Salsa verde är gott till nästan allt, grillat kött och stekt fisk.