Bollito misto & salsa verde

Bollito misto & salsa verde image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 portioner
    • 2   st chorizo färskkorvar
    • 2   st gula lökar
    • 4   st potatisar
    • 2   - 3   morötter
    • 3   stjälkar selleri
    • 3   msk olivolja
    • 1   l vatten
    • 2   st lagerblad
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 2   - 300   g lammstek färdig stekt
    • 1   knippe persilja
    • 1   knippe basilika
    • 0,5   knippen mynta
    • 1   msk kapris
    • 1,5   olivolja
    • 0,5   citronsaft
    • 2   klyftor vitlök
    • 2   tärningar kycklingbuljong

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Dela korvarna på längden och stek gyllene i en stekgryta, ta upp korvarna och lägg åt sidan. Fortsätt steka tärnad potatis, skivad lök, skivad morot och skivad blekselleri i ett par minuter.

    2. Fyll på med vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda ca 20 minuter.

    3. Salsaverde:Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa til lönskad konsistens,smaka av med salt och peppar.

    4. Skiva lammstek en och dela korven, lägg ner i buljongen och låt värmas någraminuter. Servera i djupa tallrikar med salsa verde och ett gott bröd.

    Tips: Salsa verde är gott till nästan allt, grillat kött och stekt fisk.