
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 buketter bukett | broccoli broccoli | |
olivolja olivolja |
Apelsin Beurre Blanc
2 st st | gula lökar gul lök | |
1 dl dl | vitt vin vitt vin | |
2 dl dl | vatten vatten | |
1 dl dl | apelsinjuice apelsinjuice | |
100 g g | smör smör | |
0,5 tsk tsk | curry curry | |
salt salt |
Lök och ärtor
1,5 dl dl | gröna ärtor gröna ärtor | |
1 | schalottenlökar schalottenlök | |
2 msk msk | maizena maizena | |
rapsolja rapsolja |
Smördegsplattor
2 st st | smördeg
smördeg (eller en rulle färdigkavlad smördeg, delad i 6 bitar) | |
1 | ägg ägg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBroccoli med apelsinsmörsås, gröna ärtor och krispig lök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Apelsin Beurre Blanc
Finhacka löken, sjud på svag värme i en liten kastrull med apesinkoncentrat, vitt vin och vatten tills 2 dl återstår. Sila, sänk värmen och tillsätt smöret under ständig omrörning.
Smaka av med curry och salta vid behov. Låt stå på låg värme med lock. Får inte koka eller sjuda mer.
Smördegsplattor (om du gör den själv)
- 125 g smör
- 2 dl vetemjöl 0,5 dl vatten
Blanda ingredienserna och forma till en deg. Låt vila inplastad i kylen i minst 15 min. Kavla ut degen och vik den dubbel. Upprepa minst tre gånger. Låt vila i kylen ytterligare 15 min.
Skär ut fyra plattor, ca 12×8 cm. Pensla med lättvispat ägg och baka i lätt press med bakplåtspapper emellan. Grädda på 165 °C i ca 15 min. Låt svalna på galler.
Om du använder färdigkavlad smördeg: skär i 6 bitar.
Lök och ärtor
Koka ärtorna i vatten i ca 1 min. Spola i kallt vatten. Skiva löken tunt, pudra med maizena och fritera krispiga i lite olja på medelhög värme.
Vid servering
Lägg smördegsplattan på tallriken, dela broccolin i buketter, stek hastigt tills gyllene i olivolja i ca 1-2 min. Lägg på smördegen, tillsätt ärtorna i såsen och rippla över broccolin. Toppa med lökringarna.