Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Broccoli med apelsinsmörsås, gröna ärtor och krispig lök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 buketter bukett broccoli broccoli
olivolja olivolja

Apelsin Beurre Blanc

2 st st gula lökar gul lök
1 dl dl vitt vin vitt vin
2 dl dl vatten vatten
1 dl dl apelsinjuice apelsinjuice
100 g g smör smör
0,5 tsk tsk curry curry
salt salt

Lök och ärtor

1,5 dl dl gröna ärtor gröna ärtor
1 schalottenlökar schalottenlök
2 msk msk maizena maizena
rapsolja rapsolja

Smördegsplattor

2 st st smördeg smördeg
(eller en rulle färdigkavlad smördeg, delad i 6 bitar)
1 ägg ägg

Broccoli med apelsinsmörsås, gröna ärtor och krispig lök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(1)

Gör så här:

Apelsin Beurre Blanc

Finhacka löken, sjud på svag värme i en liten kastrull med apesinkoncentrat, vitt vin och vatten tills 2 dl återstår. Sila, sänk värmen och tillsätt smöret under ständig omrörning.

Smaka av med curry och salta vid behov. Låt stå på låg värme med lock. Får inte koka eller sjuda mer.

Smördegsplattor (om du gör den själv)

  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl 0,5 dl vatten

Blanda ingredienserna och forma till en deg. Låt vila inplastad i kylen i minst 15 min. Kavla ut degen och vik den dubbel. Upprepa minst tre gånger. Låt vila i kylen ytterligare 15 min.

Skär ut fyra plattor, ca 12×8 cm. Pensla med lättvispat ägg och baka i lätt press med bakplåtspapper emellan. Grädda på 165 °C i ca 15 min. Låt svalna på galler.

Om du använder färdigkavlad smördeg: skär i 6 bitar.

Lök och ärtor

Koka ärtorna i vatten i ca 1 min. Spola i kallt vatten. Skiva löken tunt, pudra med maizena och fritera krispiga i lite olja på medelhög värme.

Vid servering

Lägg smördegsplattan på tallriken, dela broccolin i buketter, stek hastigt tills gyllene i olivolja i ca 1-2 min. Lägg på smördegen, tillsätt ärtorna i såsen och rippla över broccolin. Toppa med lökringarna.