
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajskal
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
125 g g | smör smör | |
3 msk msk | vatten vatten |
Fyllning
1,5 huvud huvud | broccoli broccoli | |
100 g g | Fårost Fårost | |
250 g g | cocktailtomater cocktailtomat | |
3 st st | ägg ägg | |
2,5 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | gratängost gratängost | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBroccolipaj med fårost & tomat
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Pajdeg
Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°
Fyllning
1. Sänk ugnen till 175°
2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.
3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.
4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.
Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”