
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajskal
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
125 g g | smör smör | ||
3 msk msk | vatten vatten |
Fyllning
1,5 huvud huvud | broccoli broccoli | ||
100 g g | Fårost Fårost | ||
250 g g | cocktailtomater cocktailtomat | ||
3 st st | ägg ägg | ||
2,5 dl dl | grädde grädde | ||
1 dl dl | gratängost gratängost | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBroccolipaj med fårost & tomat
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Pajdeg
Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°
Fyllning
1. Sänk ugnen till 175°
2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.
3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.
4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.
Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”