Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Broccolipaj med fårost & tomat

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pajskal

3 dl dl vetemjöl vetemjöl
125 g g smör smör
3 msk msk vatten vatten

Fyllning

1,5 huvud huvud broccoli broccoli
100 g g Fårost Fårost
250 g g cocktailtomater cocktailtomat
3 st st ägg ägg
2,5 dl dl grädde grädde
1 dl dl gratängost gratängost
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Broccolipaj med fårost & tomat

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(28)

Gör så här:

Pajdeg

Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°

Fyllning

1. Sänk ugnen till 175°

2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.

3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.

4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.

Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”