Broccolipaj med fårost & tomat
Ingredienser
-
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 3 msk vatten
-
Fyllning
- 1,5 huvud broccoli
- 100 g fårost
- 250 g cocktailtomater
- 3 st ägg
- 2,5 dl grädde
- 1 dl gratängost
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°
1. Sänk ugnen till 175°
2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.
3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.
4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.
Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”