Broccolipaj med fårost & tomat

Broccolipaj med fårost & tomat image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
  • Pajskal

    • 3   dl vetemjöl
    • 125   g smör
    • 3   msk vatten
  • Fyllning

    • 1,5   huvud broccoli
    • 100   g fårost
    • 250   g cocktailtomater
    • 3   st ägg
    • 2,5   dl grädde
    • 1   dl gratängost
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Pajdeg

    Knåda ihop det kalla smöret och mjölet till en deg och tillsätt sist det iskalla vattnet och knåda in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 10-12 min på 225°

    Fyllning

    1. Sänk ugnen till 175°

    2. Förkoka broccolin i saltat vatten i enbart ca 2 min. Häll av vattnet noga och låt broccolin rinna av en stund på hushållspapper. Fördela broccolin i pajskalet tillsammans med hälften av de halverade cocktailtomaterna.

    3. Blanda ägg och grädde i en separat bunke och salta och peppra äggstanningen.

    4. Fördela gratängosten över broccolin och slå sedan på äggstanningen. Sedan är det dags att fördela resterande tomater och smula över fetaosten.

    Baka i ugnen i ca 45 minuter på 175° tills pajen fått fin färg och du ser att äggstanningen ”satt sig”