Buffelmozzarella med brynt smör
Ingredienser
4
personer
-
- 4 st buffelmozzarella
- 0,5 st baguetter
- 100 g smör med havssalt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 - 3 msk örtkryddor t.ex. persilja, basilika eller salvia
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175 °C. Skär baguetten i tunna skivor, lägg på en plåt, pensla med olja och salta. Torka i ugnen i 5-10 minuter.
2. Lägg mozzarellan i en form/skål, krydda med svartpeppar och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme före servering.
3. Bryn smöret i en kastrull. Sätt in mozzarellan i ugnen på 60-70°C i 5-7 minuter och placera sedan varje mozzarella i en djup förrättstallrik.
4. Värm upp smöret igen och lägg i örterna. Slå örtsmöret över mozzarellan och servera med de torkade brödskivorna.