
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
8,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1,5 dl dl | socker socker | |
3 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
2 krm krm | salt salt | |
2,5 dl dl | mjölk mjölk | |
150 g g | smör smör | |
ägg
ägg (till pensling) |
Fyllning:
100 g g | smör smör | |
0,5 dl dl | socker socker | |
3 tsk tsk | kanel kanel | |
1 dl dl | dulce de leche dulce de leche |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listButterkanelbulle med dulce de leche
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Värm mjölken försiktigt till 37°C, och tillsätt smöret i tärningar och låt smälta. Tillsätt mjölkblandningen i vetemjölsblandningen.
4. Blanda ihop smör, socker och kanel till fyllningen.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut till två plattor, ca 30x40 cm. Bred på smör- och kanelfyllningen och rulla ihop till två rullar. Skär rullarna i ca 4 cm tjocka bitar och placera dem med snittytan uppåt i en smord form ca 24 cm i diameter.
6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
7. Låt svalna en aning och ringla över dulce de leche.