Butterkanelbulle med dulce de leche
Ingredienser
8
personer
-
- 8,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 2,5 dl mjölk
- 150 g smör
- ägg till pensling
-
Fyllning:
- 100 g smör
- 0,5 dl socker
- 3 tsk kanel
- 1 dl dulce de leche
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Värm mjölken försiktigt till 37°C, och tillsätt smöret i tärningar och låt smälta. Tillsätt mjölkblandningen i vetemjölsblandningen.
4. Blanda ihop smör, socker och kanel till fyllningen.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut till två plattor, ca 30x40 cm. Bred på smör- och kanelfyllningen och rulla ihop till två rullar. Skär rullarna i ca 4 cm tjocka bitar och placera dem med snittytan uppåt i en smord form ca 24 cm i diameter.
6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
7. Låt svalna en aning och ringla över dulce de leche.