Butterkanelbulle med dulce de leche

Butterkanelbulle med dulce de leche image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

8 personer
    • 8,5   dl vetemjöl
    • 1,5   dl socker
    • 3   tsk bakpulver
    • 2   krm salt
    • 2,5   dl mjölk
    • 150   g smör
    •   ägg till pensling
  • Fyllning:

    • 100   g smör
    • 0,5   dl socker
    • 3   tsk kanel
    • 1   dl dulce de leche

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke.

    3. Värm mjölken försiktigt till 37°C, och tillsätt smöret i tärningar och låt smälta. Tillsätt mjölkblandningen i vetemjölsblandningen.

    4. Blanda ihop smör, socker och kanel till fyllningen.

    5. Dela degen i två delar. Kavla ut till två plattor, ca 30x40 cm. Bred på smör- och kanelfyllningen och rulla ihop till två rullar. Skär rullarna i ca 4 cm tjocka bitar och placera dem med snittytan uppåt i en smord form ca 24 cm i diameter.

    6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    7. Låt svalna en aning och ringla över dulce de leche.