Caesarsallad

Caesarsallad image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 800   g kycklingbröst filéer
    • 200   g grana padano
    • 1   st äggula
    • 2   huvud romansallad
    • 1   st citron
    • 4   st anjovis finhackad
    • 1   klyfta vitlök
    • 10   rostbröd
    • 0,5   tsk japansk soja
    • 0,5   - 1   tsk dijonsenap
    • 1   - 2   tsk vit balsamvinäger
    • 6   msk olivolja
    • 1   dl solrosolja
    •   svartpeppar
    •   salt
    •   paprikapulver

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Ta fram en stabil skål och häll i äggula, finhackade ansjovisfiléer, en pressad vitlöksklyfta, balsamico, en skvätt färskpressad citronsaft, fransk senap, olivolja och soja.

    2. Vispa till en fastare konsistens. Fortsätt vispa och tillsätt samtidigt lite solrosolja i taget.

    3. Vispa tills dressingen får samma konsistens som majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.

    4. Stek kycklingbröstfiléerna tills de blir gyllenbruna.

    5. Krydda med salt och peppar och lite paprikapulver. Skär sedan kycklingen i bitar. 6. Ta bort kanterna från toastbrödet och skär skivorna i små tärningar.

    7. Rosta brödtärningarna i stekpanna med olivolja tills de får en brun yta.

    8. Skölj sedan romansalladen och skär i bitar.

    9. Blanda romansalladen med dressingen och riven parmesanost i en stor skål.

    10. Fördela blandningen på fyra tallrikar. Häll över krutongerna och lägg till sist på kycklingbröstfiléerna. Servera direkt.