
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
800 g g | kycklingbröst
kycklingbröst (filéer) | |
200 g g | grana padano grana padano | |
1 st st | äggulor äggula | |
2 huvud huvud | romansallad romansallad | |
1 st st | citroner citron | |
4 st st | anjovis
anjovis (finhackad) | |
1 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
10 | rostbröd rostbröd | |
0,5 tsk tsk | japansk soja japansk soja | |
0,5 - 1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | |
1 - 2 tsk tsk | vit balsamvinäger vit balsamvinäger | |
6 msk msk | olivolja olivolja | |
1 dl dl | solrosolja solrosolja | |
svartpeppar svartpeppar | ||
salt salt | ||
paprikapulver paprikapulver |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCaesarsallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Ta fram en stabil skål och häll i äggula, finhackade ansjovisfiléer, en pressad vitlöksklyfta, balsamico, en skvätt färskpressad citronsaft, fransk senap, olivolja och soja.
2. Vispa till en fastare konsistens. Fortsätt vispa och tillsätt samtidigt lite solrosolja i taget.
3. Vispa tills dressingen får samma konsistens som majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
4. Stek kycklingbröstfiléerna tills de blir gyllenbruna.
5. Krydda med salt och peppar och lite paprikapulver. Skär sedan kycklingen i bitar. 6. Ta bort kanterna från toastbrödet och skär skivorna i små tärningar.
7. Rosta brödtärningarna i stekpanna med olivolja tills de får en brun yta.
8. Skölj sedan romansalladen och skär i bitar.
9. Blanda romansalladen med dressingen och riven parmesanost i en stor skål.
10. Fördela blandningen på fyra tallrikar. Häll över krutongerna och lägg till sist på kycklingbröstfiléerna. Servera direkt.