Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ceasersallad

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

800 g g kycklingbröst kycklingbröst
(filéer)
200 g g grana padano grana padano
1 st st äggulor äggula
2 huvud huvud romansallad romansallad
1 st st citroner citron
4 st st anjovis anjovis
(finhackad)
1 klyftor klyfta vitlök vitlök
10 rostbröd rostbröd
0,5 tsk tsk japansk soja japansk soja
0,5 - 1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1 - 2 tsk tsk vit balsamvinäger vit balsamvinäger
6 msk msk olivolja olivolja
1 dl dl solrosolja solrosolja
svartpeppar svartpeppar
salt salt
paprikapulver paprikapulver

Caesarsallad

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(8)

Gör så här:

1. Ta fram en stabil skål och häll i äggula, finhackade ansjovisfiléer, en pressad vitlöksklyfta, balsamico, en skvätt färskpressad citronsaft, fransk senap, olivolja och soja.

2. Vispa till en fastare konsistens. Fortsätt vispa och tillsätt samtidigt lite solrosolja i taget.

3. Vispa tills dressingen får samma konsistens som majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.

4. Stek kycklingbröstfiléerna tills de blir gyllenbruna.

5. Krydda med salt och peppar och lite paprikapulver. Skär sedan kycklingen i bitar. 6. Ta bort kanterna från toastbrödet och skär skivorna i små tärningar.

7. Rosta brödtärningarna i stekpanna med olivolja tills de får en brun yta.

8. Skölj sedan romansalladen och skär i bitar.

9. Blanda romansalladen med dressingen och riven parmesanost i en stor skål.

10. Fördela blandningen på fyra tallrikar. Häll över krutongerna och lägg till sist på kycklingbröstfiléerna. Servera direkt.