Ceviche på hummer och kammussla

Ceviche på hummer och kammussla image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 personer
    • 8   st kammusslor MSC
    • 5   dl vatten
    • 0,5   dl salt
    • 2   st humrar
    • 2   msk olivolja
    •   svartpeppar
    • 1   st schalottenlök
    • 1   knippe dill
    • 1   msk pepparrot
    • 1   dl gurka
    • 1   dl äpple
    • 2   st citroner Eko

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Låt kammusslor och hummer tina i kyl över natten.

    2. Rör ut saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Spara de urtagna klorna till dekoration.

    3. Blanda tärnat äpple, gurka, schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äppelsalladen och låt dra med dressingen ett par minuter.

    4. Servera i cocktailglas och toppa med dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.

    Recept av: Karin Sundgren